Udgivet i Sommersjov

Sommersjov med børnene - 5 gode idéer til vandleg på en varm sommerdag

Af Vandgevær.dk

Der findes mange gode vandlege om sommeren. Er dit barn vild med vand? Så er det bare om at få dem i gang med en masse sjove vandlege en varm sommerdag. Det kan også være, at dit barn ikke er så fortroligt med vand og at svømme.

Det kan være en god idé at starte med vandlege, som er forbundet med noget sjovt, så de kan vende sig til vandet og på sigt blive glad for det.

1. Vandpistoler

De fleste børn elsker at lege med vandpistoler. Det er sjovt, og når det er varmt, er det bare dejligt, at vandstrålerne rammer en og nedkøler en. Du kan finde masser af sjove vandpistoler online. Der findes i alle størrelser, så alle børn kan være med.

Børnene kan få timevis til at gå med at lege med vandpistoler, men du kan også facilitere en leg, hvor man kun må "skyde" på hinanden på bestemte tidspunkter. 

2. Havesprinkler

Når det er en rigtig varm sommer, er der nogen, der bruger en vandsprinkler til at vande planterne i haven. Børnene elsker at løbe ind i sprinkleren og blive kølet lidt ned. Det kan blive en rigtig sjov leg for dem, og de vil være underholdt i timevis.

Måske vil du gerne have lidt tid til at ordne i haven. Du kan sætte sprinkleren i gang i den anden ende imens, du ordner, og så er børnene underholdt. 

3. Vandbassin

Hvis dit barn ikke er så fortroligt med vand, kan det være en god idé at starte med et vandbassin eller en lille oppustelig pool. På den måde kan dit barn lære at være i vand og have det sjovt med det. Senere kan du tage barnet med i en udendørs pool eller en sø, men først når barnet har vænnet sig til vandet og fået gode oplevelser med det.

Hvis det er en stor oppustelig pool, kan I måske næsten øve nogle svømmetag, så barnet kan lære, hvordan det er at svømme.

4. Vandleg i det store vand

Når vejret er til det, er det ideelt at tage til stranden, søen eller andre steder med vand. Børnene kan lege i strandkanten, eller du kan tage dem med ud og øve dem i at svømme. Børnene skal gerne have svømmevinger på i starten, indtil de lærer at svømme. Er de ikke så meget for vand kan det også være en hjælp at de er glade for deres badetøj, så et par seje badebukser kan gøre det lidt nemmere at trodse frygten og hoppe ud i bølgerne.

Det er en stor hjælp for børnene at have en voksen med, så hvis du bare tager lidt tid og har lidt tålmodighed, så skal det nok blive godt. Børnene vil takke dig senere i livet, at du lærte dem at svømme. Det er en vigtig egenskab, som man får brug for mange gange i løbet af sit liv. 

5. Vandrutsjebane

Der findes udendørsarealer med svimming pools og vandrutsjebaner, men I kan også lave jeres egen vandrutsjebane. Det kan være i form af noget pressening, I lægger ud med vand på, og så kan man glide hen eller ned af den.

Særligt hvis I har en lille bakke eller skråning i haven, er det perfekt. I kan putte lidt sæbevand på, hvis det er nødvendigt for, at man kan glide. Børnene vil elske det, og selvom det ikke er en vild vandrutsjebane, skal det nok skabe timevis af underholdning alligevel. 

Godt med fysisk aktivitet

Der findes mange sjove vandaktiviteter, og du kan sikkert selv finde på flere. Det er gode lege, som børnene kan bruge mange timer på om sommeren, når det er meget varmt, Ingen har lyst til at være meget fysisk aktiv på en varm sommerdag, men når der er vand involveret, skal børnene nok få nogle timer brugt ved at lege.

Så undgår du, at de ender med at sidde i en stol og kigge på Ipad. Tag børnene med til vandet eller igangsæt en sjov leg. De skal nok blive grebet af det. 

Hvis vejret ikke er til det, kan du i stedet tage børnene med i svømmehallen eller vente, til I skal på ferie til et varmt sted, hvor børnene kan lege med vandpistoler osv.

Det er sundt for børnene at lege og at være aktive. I dag er mange børn inaktive ved en skærm, og det er en skam. Det er nemt at sætte børnene i gang med en god leg med vand. 

Find det du mangler på vandgevær.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 423 produkter fra mere end 48 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 631 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-07-24 09:09:50.

5
Produkttyper
423
Produkter
48
Forhandlere
631
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.