Kør selv ferie med familien - 6 gode råd til at få tiden i bilen til at gå som en leg

Når man skal på kør-selv-ferie med sin familie, så virker det umiddelbart som en rigtig god ide. Man får set en masse smukke landskaber i Europa, og så er det desuden en mere grøn måde at rejse på, end hvis man eksempelvis vælger at flyve. Men en masse mennesker samlet i en lille bil kan også være lidt overvældende, hvis man ikke har forberedt sig nok.

Så derfor kan du her få nogle gode råd til, hvordan man kan få tiden til at gå, når man er på kør-selv-ferie med sin familie - og ellers er der også flere tips til at planlægge kør selv ferien her. Så burde det gå nemt som en leg at være på køreferie med familien.

Gode playlister - måske endda en musikquiz

Først og fremmest så kan god musik være en rigtig god måde at få tiden til at gå på. Først og fremmest så er det sådan, at musik ofte kan udfylde et kedeligt tomrum - når radioen spiller en masse gode sange, som alle kender og holder af, så føles det ikke som om at tiden går lige så langsomt. Det kan altså være en glimrende form for underholdning, som faktisk ikke kræver så meget af nogen. Så handler det egentlig bare om at sammensætte en playliste med sange, som alle i familien kan være med på.

Hvis man gerne vil lave musikken om til en form for mere underholdende aktivitet, kan man også vælge at lave en lille musik quiz. Det er måske ikke alle, der lige magter det eller synes, at det er nødvendigt, men det er faktisk en rigtig god fælles aktivitet for alle passagererne i bilen. Og sådan en quiz behøver desuden ikke at tage særligt lang tid, så det burde være nogenlunde ligetil.

En lydbog, som alle vil følge med i

Hvis man ikke synes, at man kan klare hele kør-selv-ferien med blot at høre musik, så findes der jo faktisk andre former for lyd, som kan være underholdende på andre måder. Der er eksempelvis lydbøgerne, som også er helt oplagte at kigge nærmere på inden en bilferie.

Man kan eksempelvis downloade en eller flere lydbøger, som man ved vil passe til nogenlunde alle aldre. Så kan hele familien sammen sidde og lytte til den samme historie, og det er der altså også noget hyggeligt over. Og igen er det en form for underholdning, der ikke kræver det store af nogen - det er egentlig bare med at læne sig tilbage og nyde en rigtig god historie, som man derefter kan snakke om sammen, hvis man har lyst.

Mulighed for at se film

Hvis der er nogle lidt yngre børn med på bilferien, eller det generelt er en familie, som har brug for flere forskellige former for underholdning, så kan man også gøre det muligt at se nogle film på bilferien.

Man kan for eksempel få en form for dvd-afspilleren, som sættes fast på bilsæderne, og her vil det altså være muligt at se nogle gode film - og det er jo en rigtig god form for underholdning for de lidt yngre, som måske godt kunne begynde at kede sig lidt over kun at høre musik eller lytte til lydbog.

Og hvis man ikke har nogle af den slags smarte dvd-afspillere til bilsæder, så er det også muligt blot at sætte en film på en telefon eller tablet, da det måske er lidt mere tilgængeligt. Det er i hvert fald værd at overveje den mulighed, hvis man rejser med nogle børn, som man ved har svært ved at sidde stille uden underholdning i så lang tid.

Husk at medbringe masser af snacks

Noget andet, som ikke så meget er en aktivitet, men som ligeledes er ret vigtigt at tage højde for, når man planlægger en længere kør-selv-ferie for hele familien, er selvfølgelig snacks. En masse mennesker i en lille bil, måske er der endda en del børn i blandt, kan meget nemt gå hen og gå grueligt galt, hvis der pludselig er for mange der bliver sultne eller går sukkerkold.

Ofte bruges ordet "hangry" faktisk om, at man bliver lidt småsur eller irriteret, fordi man netop mangler noget at spise. Og lige netop på en køreferie vil det nok ikke være det mest behagelige, hvis der hele tiden er en eller flere, som er hangry.

Derfor kan med fordel sørge for at have en masse forskellige slags snacks med - det kan både være slik, frugt, kiks, chokolade og hvad man nu ellers er til. På den måde kan man selv i en lang kø eller lignende vide sig sikker på, at der i hvert fald ikke er nogen dårlige miner, fordi nogen mangler mad eller drikke. Så godt med snacks er utroligt vigtigt.

De gode gammeldags billege

Noget, som naturligvis er et kæmpe must på kør-selv-ferien, og som typisk også er et hit blandt både ældre og yngre, er selvfølgelig billege. Og der er heldigvis mange af dem.

Nogle af de billege, som eksempelvis er ret normale kunne være "spørgsmål til professoren", som egentlig bare går ud på, at der er en person, der tænker på en kendis, et dyr eller noget i den stil, som de andre så skal gætte på ved at stille spørgsmål, som kan svares på med enten ja eller nej.

Ellers er der også nogle forskellige lege, som involverer omgivelser, for eksempel at spotte biler i en bestemt farve eller at tænke på noget, som man kan se ud af vinduet, som de andre derefter skal gætte. Ellers er det også altid hyggeligt med nogle gåder, vitser og hvad man nu ellers kan af sjove lege, som kan udfoldes på meget lidt plads. Det er også en mulighed at opfinde sine egne billege.

En lur er selvfølgelig også tilladt

Til allersidst er det selvfølgelig også vigtigt at nævne, at man jo også sagtens kan tage sig en lille lur. I det førnævnte er der blevet listet en masse aktiviteter og lignende, som kan gøre det mere underholdende at være i bilen i så lang tid ad gangen, men som de fleste nok ved, så kan tiden også gå utroligt hurtigt ved blot at tage sig en lille lur.

Det vil selvfølgelig være en smule ærgerligt, hvis man sover hele bilferien væk, men man kan da i hvert fald se det som en mulighed for at blive ekstra frisk og veludhvilet - det er måske særligt forældrene, der kan få gavn af nogle små lurer i løbet af køreturen. Det skal dog lige nævnes i den forbindelse, at personen der kører bilen helst ikke skal tage en lur - det er udelukkende et råd til dem, der ikke har det store ansvar for at få bilen frem til den endelige destination.

Menu
Top