Udgivet i Sommersjov

Kan flotte designermøbler og små børn gå hånd i hånd? 6 tips til at passe godt på dine flotte møbler

Af Vandgevær.dk

Har du en masse pæne møbler i dit hjem som du er rigtig glad for? Hvis ja, så betyder disse møbler nok en del for dig, og du vil helst ikke have, at de skal gå i stykker. Hvis du har små børn i huset, så kan det føles svært at redde de stakkels møbler fra en trist skæbne, der involverer tuscher og beskidte fingre.

Børn er i en anden verden

Børn tænker ikke på, hvor fine og dyre dine møbler er, og når de leger, så er de i en helt anden verden, hvor møbler ikke skal passes på.

Du kan dog stadig have de pæne møbler fremme, du skal bare have en handlingsplan over, hvad du skal gøre, hvis møblerne bliver spildt eller tegnet på.

Nedenfor kan du læse mere om, hvordan du lære børnene at passe på dine møbler. Du får også 6 tips til, hvordan du holder møblerne så langt væk fra snavs som muligt.

Lær dine børn de gode vaner

Der er ikke noget værre end at se ens yndlingslænestol blive ødelagt. Især hvis det er en stol, som Lille Petra VB1, som man ikke bare lige kan finde en nem eller billig erstatning på.

Den bedste måde at undgå snavs og ødelagte møbler er ved at lære dine børn fra en tidlig alder, at de skal holde snavset udenfor og væk fra møblerne. Lær dem hvor meget disse møbler betyder for dig!

Børn har brug for en forklaring og sammenligning

Børn lære som regel bedst, hvis du forklarer, hvorfor du ikke vil have, at de tegner eller leger i de fine møbler. Du skal gerne relatere det til noget de selv har prøvet, fordi det gør det nemmere for dem at forstå.

Denne forklaring kunne lyde som dette: “Mor/far vil gerne have, at du ikke leger i eller spiser ved dette møbel, da jeg ville blive meget kede af, hvis det gik i stykker. Mor/far ville blive lige så kede af det som dengang du mistede et stykke legetøj”.

Sådan holder du hovedet koldt, når det sker

Uanset hvor ofte du minder dine børn om reglerne, eller hvor gode de er til at lytte, så vil det jo nok hænde, at der kommer lidt snavs på en af dine pæne møbler.

Dette er selvfølgelig frustrerende, men det er ikke børnenes mening, og disse møbler kan sikkert reddes, så længe du har de rigtige tips.

Sådan passer du godt på dine smukke møbler

Nedenfor er der listet 6 gode råd til, hvordan du kan undgå at fine møbler blive beskadiget eller hvordan du redder dem efter, de er blevet snavset.

1. Tjek rensevejledningen

Det første tip handler om at tjekke vejledningerne på det lille mærkat eller på hjemmesiden, inden at du køber et møbel. Her kan du finde ud af, hvad det kræver at få møblet renset og dermed kan du vurdere, om det er noget du villig til at gøre.

Her vil du også blive vejledt i hvilke renseprodukter du kan bruge på møblet.

2. Køb og benyt de rigtige produkter

Når du køber et nyt møbel som du er meget glad for, så husk at købe rensemidlerne med. Det kan virke som en unødvendig ekstrabetaling, men når du lige pludselig står med tuschstreger på sofahynderne, så er det meget rart at have de rigtige midler lige ved hånden.

Det rigtige rensemiddel er selvfølgelig subjektivt til det enkelte møbel og hvilket materiale, det er lavet af, så det er en god ide at sætte mærkater på flaskerne, så du senere nemt kan finde ud af hvilket produkt, der virker bedst på det såret møbel.

3. Jævnlig rengøring er vigtigt 

En anden måde at holde dine møbler smukke på, er ved at opretholde regelmæssig rengøring. På den måde kan du også holde øje med om møblerne falmer eller der kommer nye pletter. Så kan du nå at redde møblet, selv hvis børnene undlader at fortælle om deres uheld.

De fleste møbler kan hurtigt rengøres med en omgang tekstilrens, men igen så kommer det an på, hvad møblet kan holde til.

4. Stil ikke dine smukkeste møbler i børnenes legerum

Den ultimative måde at beskytte dine møbler på. Er ved at stille dem i områder af huset, hvor børnene ikke befinder sig ret ofte eller alene.

Dog vil dette gøre, at du ikke får lige så meget glæde af møblerne, da du oftest vil være omkring dine små børn hele tiden.

5. Tildæk møblerne, når de ikke bruges

Hvis dine børn har en tendens til at svine rigtig meget, og du har nogle få møbler, som virkelig ikke kan holde til meget snavs eller rengøring, så kan du dække dem til med et stykke stof eller plastik, når børnene skal lege i rummet.

På den måde vil dine møbler ikke komme til skade, og du afholder heller ikke børnene fra at hygge sig i rummet sammen med dig.

6. Fang snavset i tide

Endnu en god vane, du kan få stor gavn af at lære dine børn, er at få dem til at komme til dig med det samme, hvis de er kommet til at svine på en af de pæne møbler. Der er nemlig bedre chancer for at få snavs og pletter ud af de fine møbler, hvis du angriber dem kort tid efter, at skaden er sket.

Dette kræver, at du viser dine børn, at det er okay at begå fejl, og at det derfor ikke er farligt for dem at komme til dig for at få hjælp med at løse problemet.

Børn er og bliver børn - Det vil ske, at nogle møbler vil blive snavset, men det behøver ikke være så slemt

Du kan tage mange forholdsmidler i brug og prøve at lære dine børn rigtig mange ting, men i sidste ende, så er de jo bare børn. Uheld vil ske og måske går det udover et af dine pæne møbler.

Du har dog bedre chancer for at undgå skaden på de pæne møbler eller muligheden for at få fjernet det værste uden meget bøvl ved at følge de tips og råd, som er skrevet ovenfor.

Find det du mangler på vandgevær.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 407 produkter fra mere end 47 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 587 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-06-21 08:59:50.

5
Produkttyper
407
Produkter
16
Brands
47
Forhandlere
587
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.